Deputații PDL, sancționați cu „avertisment” de partid pentru eșecul depunerii moțiunii simple

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 15 02. 2012, 23:46
Președintele PDL, Emil Boc, a declarat, marți, la finalul întâlnirii conducerii partidului cu deputații săi, că s-a decis acordarea unui "avertisment" întregului grup parlamentar, din cauza "modului în care a fost gestionată depunerea moțiunii simple privind taxa de primă înmatriculare".

Președintele PDL, Emil Boc, a declarat, marți, la finalul întâlnirii conducerii partidului cu deputații săi, că s-a decis acordarea unui "avertisment" întregului grup parlamentar, din cauza "modului în care a fost gestionată depunerea moțiunii simple privind taxa de primă înmatriculare". El a menționat că sancțiunea i-a vizat pe toți deputații, și nu doar conducerea grupului parlamentar PDL din Camera Deputaților.

Președintele PDL a precizat că acest aspect a fost discutat "cu colegii, în termeni foarte serioși" și și-a exprimat speranța ca luni, la dezbaterea moțiunii simple în plenul Camerei Deputaților, "să nu existe numai susținerea parlamentarilor PDL, ci și a altor formațiuni politice, pentru a încheia discuția aceasta cu taxa de primă înmatriculare". Boc și-a mai exprimat încrederea în capacitatea colegilor săi de la Camera Deputaților de a se comporta ca un partid de opoziție și convingerea că "acel incident a fost unul izolat și fără consecințe pentru viitor".

Întrebat dacă s-a discutat și despre disensiunile apărute în ședința de luni a grupului parlamentar PDL din Camera Deputaților, Emil Boc a arătat că "membrii conducerii nu au fost sesizați de nimeni cu nici o disensiune în cadrul ședinței".

Potrivit unor surse din PDL, conducerea partidului le-a reproșat deputaților democrat-liberali nu doar eșecul depunerii moțiunii simple săptămâna trecută, așa cum se stabilise în cadrul întâlnirii de la Poiana Brașov, ci și faptul că mulți dintre deputați au lipsit din Parlament înainte de depunerea acestei moțiuni, astfel că nu s-a reușit strângerea tuturor semnăturilor necesare penntru finalizarea demersului în termenul stabilit.