Deputatul PNL Mircea Roșca, vizat de DNA într-un dosar privind vânzarea unui teren

Publicat: 11 11. 2014, 12:39

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploiești fac cercetări într-un dosar în care apar numele președintelui PNL Prahova, deputatul Mircea Roșca, și cel al președintelui filialei locale Azuga a PNL, Gabriel Popescu, ancheta vizând vânzarea către un om de afaceri a unui teren din intravilanul stațiunii Azuga, care aparținea domeniului public.

În acest dosar, deputatul Mircea Roșca, care este suspectat că ar fi luat mită de la omul de afaceri, a fost citat să se prezinte, marți, la sediul DNA Ploiești, pentru audieri, în timp ce Gabriel Popescu a fost audiat deja în acest dosar, a mai spun sursele judiciare citate.

Primarul stațiunii Azuga, Constantin Samson, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că în urmă cu câteva săptămâni procurorii DNA au cerut de la Primăria Azuga mai multe documente privind vânzarea unui teren intravilan cu o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, situat la intrarea în Azuga dinspre Ploiești, teren vândut în urmă cu aproximativ trei ani unui om afaceri care ar fi reclamat că a dat mită pentru încheierea tranzacției.

„Știu că este vorba despre vânzarea unui teren care era al Primăriei și a hotărât Consiliul Local să-l vândă. Tranzacția s-a făcut pe vremea când nu eram eu primar, ori la sfârșitul anului 2011, ori la începutul anului 2012. Gabi Popescu a mai fost audiat o dată la DNA și apoi au venit procurorii la noi și a cerut niște documente”, a declarat primarul stațiunii Azuga, Constantin Samson.