Descoperire de proporții a polițiștilor într-un târg de antichități din Cluj

Publicat: 13 10. 2014, 16:11
Actualizat: 28 10. 2014, 14:18

Aproape 100 de tablouri, între care unul semnat Nicolae Dărăscu, monede antice și flori de mină au fost confiscate de polițiști în urma unei acțiuni ce a vizat Târgul de icoane și antichități din localitatea Negreni, județul Cluj, au declarat, pentru MEDIAFX, surse din Poliție.

Potrivit sursei citate, în urma controalelor, polițiștii au confiscat 96 de tablouri, aproape 90 de monede Maria Tereza, din argint, de origine austriacă, mai multe monede antice grecești și peste 70 de flori de mină.

„În perioada 8 – 12 octombrie a.c., Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a organizat o acțiune pentru protejarea patrimoniului cultural național, în Târgul de icoane și antichități din localitatea Negreni, județul Cluj”, se arată într-un cominicat emis de Poliția Română.

La acțiune au participat polițiști de investigații criminale specializați în infracțiuni contra patrimoniului din cadrul Direcției de Investigații Criminale a IGPR și din cadrul inspectoratelor județene de poliție Alba, Bihor, Cluj, Gorj, Hunedoara, Neamț, Mureș și Sibiu.

Obiectele confiscate au fost ridicate și predate Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca și Muzeului Aurului din municipiul Brad.

Polițiștii au dat șase amenzi contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, iar obiectele urmează să fie expertizate, pentru a se verifica dacă sunt autentice și dacă fac parte din patrimoniul cultural național.