Descoperire inedită a experților în sănătate din Ungaria despre Covid-19! Unde se ascunde virusul și cum poate produce o creștere a îmbolnăvirilor

Publicat: 03 11. 2020, 21:52
Actualizat: 03 11. 2020, 22:01
Drapelul Ungariei (FOTO: Pixabay.com)

Experiții în sănătate publică din Ungaria au descoperit că virusul există în sistemele de canalizare din mai multe orașe, fapt ce ar duce la o creștere a îmbolnăvirilor cu Covid-19. Deja 80% dintre aşezările din această țară sunt afectate de infectările cu noul coronavirus.

Declarația a fost făcută de Agnes Galgoczi, şefă de departament din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică (NNK), la un briefing de presă al comisiei operative responsabile cu gestionarea pandemiei de COVID-19, informează MTI, citat de Agerpres.

Datele de săptămâna trecută au relevat o prezenţă crescută a virusului în sistemele de canalizare din Budapesta, Bekescsaba, Eger, Kecskemet, Szekszard, Tatabanya, Veszprem şi din alte oraşe importante, ceea ce sugerează că ne putem aştepta la o creştere a numărului de infecţii”, a precizat Agnes Galgoczi.

Comisia operativă şi autoritatea epidemiologică continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia şi îşi vor prezenta propunerile de măsuri guvernului. Premierul Viktor Orban va face un anunţ după reuniunea de cabinet de marţi, a indicat Galgoczi.

Ungaria a ajuns la 4.000 de cazuri noi de Covid în 24 de ore

Ungaria a raportat aproape 4.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un adevărat record negativ, în timp ce numărul deceselor înregistrate de luni până marţi a fost de 84, transmite Reuters, care citează date prezentate de guvernul de la Budapesta.

Primul pacient, tratat cu Remdesivir produs în Ungaria, a fost externat. Producția medicamentului a înregistrat un „timp record”

O femeie de 75 de ani, primul pacient Covid-19 tratat cu Remdesivir produs în Ungaria, a fost externată din spital, a anunțat luni Universitatea Semmelweis din Budapesta

Pacienta diabetică, internată în spital cu pneumonie gravă, pe 14 octombrie, a primit imediat o terapie combinată care include Remdesivir, a declarat Universitatea, adăugând că terapia a îmbunătățit semnificativ starea sa. Pacienta se află acum în convalescență în casa ei.

Potrivit universității, 19 pacienți au primit până acum Remdesivir, medicament produs de compania maghiară farmaceutică Richter Gedeon, potrivit HungaryToday.

Remdesivir este administrat pacienților cu Covid-19 spitalizați cu o afecțiune gravă.

Testarea clinică a Remdesivir-ului lui Richter în Ungaria a început la jumătatea lunii octombrie, participând toate cele patru universități medicale din țară.