Primul pacient, tratat cu Remdesivir produs în Ungaria, a fost externat. Producția medicamentului a înregistrat un „timp record”

Primul pacient, tratat cu Remdesivir produs în Ungaria, a fost externat. Producția medicamentului a înregistrat un „timp record”
Primul pacient, tratat cu Remdesivir produs în Ungaria, a fost externat/ Producția Remdesivir a înregistrat un „timp record”. Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 27/10/2020, 15:41
Actualizat: 06/04/2021, 14:39

O femeie de 75 de ani, primul pacient Covid-19 tratat cu Remdesivir produs în Ungaria, a fost externată din spital, a anunțat luni Universitatea Semmelweis din Budapesta

Pacienta diabetică internată în spital cu pneumonie gravă pe 14 octombrie a primit imediat o terapie combinată care include Remdesivir, a declarat universitatea, adăugând că terapia a îmbunătățit semnificativ starea ei. Pacienta se află acum în convalescență în casa ei.

Potrivit universității, 19 pacienți au primit până acum Remdesivir produs de compania maghiară farmaceutică Richter Gedeon, potrivit HungaryToday.

Remdesivir este administrat pacienților cu Covid-19 spitalizați cu o afecțiune gravă.

Testarea clinică a Remdesivir-ului lui Richter în Ungaria a început la jumătatea lunii octombrie, participând toate cele patru universități medicale din țară.

CEO companiei Richter: Producția Remdesivir a înregistrat un „timp record”

CEO-ul companiei Richter,  Gábor Orbán, a vorbit despre dezvoltarea și producția rapidă a promițătoarelor medicamente pentru coronavirus și despre relația dintre pandemie și industria farmaceutică într-un interviu acordat Inforádió.

CEO-ul companiei Ruchter,  Gábor Orbán,. Foto: HungaryToday

Pentru a trece de la o rețetă existentă la producerea de Remdesivir, Richter a realizat un record de cinci luni în loc de cele mai comune de douăsprezece, a spus Orbán. Primul lot a fost expediat la șapte spitale și clinici la mijlocul lunii octombrie, iar mulți pacienți l-au primit de atunci. Până în prezent, au fost fabricate 15.000 de doze, iar primul pacient  care a fost tratat cu medicament tocmai a fost eliberat din spital.

Orbán a declarat că deținerea expertizei și a infrastructurii relevante a fost cheia pentru răspunsul rapid al lui Richter. Deși ajungerea la acest punct a costat câteva sute de milioane de forinți (aproximativ un milion de euro), ar fi fost bani mai mult decât suficienți pentru un proiect similar; toată lumea are mai mult capital decât expertiza relevantă, spune CEO. Ceea ce l-a făcut posibil pentru compania Richter a fost să aibă la îndemână experții și tehnologia necesară. El a sugerat că acest lucru pare a fi extrem de important în situația actuală, deoarece înseamnă că Ungaria are un grad de rezistență în lanțul său de aprovizionare cu medicamente.

Favipiravir, alt medicament promițător

În afară de Remdesivir, Richter caută și alte medicamente cu potențiale utilizări terapeutice în lupta împotriva coronavirusului. Unul dintre acestea este favipiravir, în prezent în cadrul studiilor clinice din Ungaria, care pare, de asemenea, o opțiune promițătoare. În timp ce Richter nu are capacitatea de a dezvolta vaccinuri, Orbán a remarcat dificultățile în fabricarea și administrarea unui număr suficient de vaccinuri la nivel mondial, odată ce este dezvoltat unul eficient.

El a subliniat că una dintre întrebările centrale din acest subiect este dacă țările bogate, care pot plăti cel mai mult pentru vaccin, ar trebui să îl primească mai întâi. Fundația Gates, de exemplu, a susținut cu insistență că administrarea vaccinului mai întâi celor care pot descuraja cel mai mult pentru el nu este o abordare eficientă. Acest lucru se datorează faptului că infecția va trece înainte și înapoi între țări, cum ar fi o minge de tenis de masă, dacă Covidul nu este eliminat și în unele țări în curs de dezvoltare. Orbán crede că aceasta este problema centrală a imunizării.

Șeful Richter crede, de asemenea, că Ungaria se îndreaptă spre o criză de sănătate publică din cauza efectelor coronavirusului. Compania se aștepta ca vânzările de medicamente să scadă temporar din cauza Covidului, dar au rămas scăzute de ceva vreme acum, deoarece oamenii au încetat să meargă la medicii lor. Aceste vizite ratate au dus probabil la lipsa prescripțiilor necesare în multe cazuri. Când, în viitorul apropiat, ne vom confrunta cu întrebarea cum a afectat această lipsă de tratament sănătatea publică, probabil că ne vom confrunta cu o criză de sănătate publică.

Medicamentul Remdesivir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pe 22 octombrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...