DESCOPERIRE UIMITOARE într-un tomberon dintr-o piață din Pitești. „Provin, se pare, din primul război mondial”

Publicat: 18 12. 2012, 10:26
Actualizat: 27 03. 2019, 18:19

Două pistoale din primul război mondial au fost găsite, luni seară, într-un tomberon dintr-o piață din municipiul Pitești, de un om al străzii care căuta mâncare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Argeș, tânărul a luat armele, care erau puse într-o sacoșă, și le-a dus la Poliția Locală din Pitești.

„Este un bărbat care căuta pet-uri și resturi alimentare într-un tomberon amplasat în zona pieței Ceair din Pitești, iar la un moment dat a dat peste o sacoșă pe care a scos-o de sub resturile aruncate și a așezat-o pe trotuar, a desfăcut-o și a constatat că în pungă erau două pistoale. Ulterior, a dus sacoșa la sediul Poliției Locale Pitești, iar polițiștii au sesizat compartimentul Arme și Muniții din cadrul Poliției Județene. Noi am ridicat pistoalele în vederea expertizării, armele sunt acoperite cu un strat gros de rugină, sunt vizibil afectate de trecerea timpului, s-au început imediat verificări. Armele provin, se pare, din din primul război mondial”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, comisar șef Dănuț Dinu.

Polițiștii încearcă să îl găsească pe proprietarul pistoalelor, care ar putea fi amendat pentru ca nu a predat armele și le-a aruncat.