DESCOPERIREA făcută de o echipă de muncitori la Timișul de Jos: 160 de grenade și trei mine antipersonal datând din primul război mondial

Publicat: 01 10. 2012, 15:19
Actualizat: 04 02. 2019, 12:37

Mai mulți muncitori care lucrau la construcția unui drum la Timișul de Jos (Brașov) au anunțat pompierii, luni dimineață, după ce au găsit, în timpul săpăturilor, câteva grenade, ulterior fiind descoperite aproximativ 160 de grenade și trei mine antipersonal datând din primul război mondial.

Imediat după solicitare, o echipă de pirotehniști de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a ajuns la locul indicat, iar în urma săpăturilor au fost descoperite 157 de grenade ofensive și trei mine antipersonal, în zona Dâmbul Morii, Timișul de Jos, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Inițial au fost găsite două-trei grenade din primul război mondial, de către muncitori care lucrau acolo la un drum. Au fost găsite apoi mai multe grenade, circa 160, și se pare că vor mai fi găsite și altele”, a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov.

Zona a fost complet izolată de către pompieri deoarece exista pericolul unor explozii. Muniția va fi ridicată și depozitată în condiții de siguranță, urmând să fie distrusă de pompieri, a precizat sursa citată.