Despre ce nu se va discuta niciodată la ora de religie, în opinia lui Cristian Tudor Popescu

Publicat: 17 03. 2015, 12:06

This browser does not support the video element.

Prezent luni seara la Gândul LIVE, Cristian Tudor Popescu a afirmat, în contextul deselor rețineri și arestări care au avut loc în România în ultima perioadă pentru dare și luare de mită, că „nu vom vedea niciodată o astfel de lecție (despre a nu da șpagă n.r.) la ora de religie”.

„Cine îi arestează pe sfinții părinți care iau dreptul de Paști, de Crăciun, botezuri și înmormântări bani negri? Toți ăia sunt bani negri și nu sunt puțini deloc, au plicul lor. Acolo chiar nu se va duce DNA-ul. Este foarte greu să convingi omul să nu dea părintelui după ce a dat cu pămătuful prin casă, să nu bage plicul, să nu îi mai dea și niște produse, pentru că Dumnezeu nu se hrănește cu roua de pe flori”, a opinat editorialistul Gândul.

„Banii ăia și bucata aia de miel cea mai bună sau ciolanul de porc care i se dă sfântului părinte preot care vine să sfințească, ăla nu este pentru el. El nu mănâncă, de fapt, cu gura lui mănâncă Sfântul Duh. Pentru Sfântul Duh sunt banii ăia, pentru biserica nevăzută. Nu cred că vedem foarte curând un preot luat pentru șpagă în România. Să dea Dumnezeu să greșesc”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Totodată, acesta a criticat punerea în scenă la o școală privată din Constanța a unei scenete cu decapitarea Brâncovenilor, la care actori au fost niște elevi cu vârste de sub 14 ani, iar printre vorbitori s-a aflat și un preot.