Destin crunt. Fetiță de 10 ani, înecată în Lacul Herăstrău. “A fost fatal! Nu a mai putut fi readusă la viață”

Publicat: 06 09. 2020, 15:32
Destin crunt. Fetiță de 10 ani, înecată în Lacul Herăstrău. “A fost fatal! Nu a mai putut fi readusă la viață”

Tragedie în Capitală. O fetiţă în vârstă de doar 10 ani a murit, sâmbătă, înecată în Lacul Herăstrău. Aceasta a alunecat când s-a aplecat asupra luciului apei, pentru a se spăla pe mâini.

Micuța se murdărise pe mâini și a intenționat să se spele. Din păcate a căzut în apă, unde și-a dat ultima suflare, chiar sub ochii prietenei ei, care nu a putut, sub nicio formă, să o ajute.

A fost fatal. A întins mâinile către luciul apei, a facut un pas prea aproape de apă, a alunecat pe o porţiune cu mătasea-broaştei şi a căzut în lac”, precizează într-o postare pe o rețea socială mama prietenei fetiţei.

Femeia susține că fiica ei a încercat să îşi tragă prietena din apă, dar nu a avut succes. În primă fază a apucat-o de mână, dar a scăpat-o. Apoi a căutat un băt mai lung să o tragă lac. Degeaba!

La un moment dat a apărut un bărbat care a sunat la 112. Ulterior, cineva a coborât în apă după fetiță. A căutat trupul copilei în mâlul de pe fundul lacului Herăstrău și, în cele din urmă, l-a adus la mal.

Tragedie în Herăstrău. “Au urmat peste 60 de minute de proceduri de resuscitare!”

Bărbatul i-a făcut fetiței masaj cardiac, iar prietena ei i-a făcut respiraţie gură la gură. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru a o salva.

Au urmat peste 60 de minute de proceduri de resuscitare din partea pompierilor şi medicilor, însă nu au mai putut-o readuce la viaţă”, mai relatează mama prietenei copilului decedat.