DETALII. Ce a relevat autopsia bărbatului împușcat mortal de polițiștii din Capitală

Publicat: 27 04. 2020, 22:19
DETALII. Ce a relevat autopsia bărbatului împușcat mortal de polițiștii din Capitală / Sursă FOTO: Shutterstock

Trupul neînsuflețit al lui Alexandru Găzdac, bărbatul împușcat mortal de către polițiștii din Capitală, a fost autopsiat abia în cursul zilei de luni, 27 aprilie, întrucât acesta a țipat pe holurile hotelului „Covid, covid!”.

Alexandru Găzdac a fost împușcat în urmă cu cinci zile de către polițiști din cadrul Secției 5 din Capitală, însă trupul său a putut fi supus unei autopsii în cadrul IML „Mina Minovici” abia în cursul zilei de luni întrucât bărbatul devenise suspect de coronavirus, relatează Libertatea.

„Rezultatele (n. r. testului de coronavirus) au sosit la sfârșitul săptămânii trecute, la două zile după incident (n.r. vineri 24 aprilie). Abia atunci a fost programată necropsia, când am avut garanția medicală că bărbatul nu este infectat cu coronavirus. Nu puteam risca să-l autopsiem și să expunem cadrele medicale. Dar pentru că în weekend nu se fac autopsii, cadavrul a fost examinat azi (n.r. luni 27 aprilie)”, au explicat surse judiciare pentru sursa citată de ce Alexandru Găzdac a fost autopsiat după cinci zile de la momentul în care a fost ucis în acțiunea polițiștilor.

Cauza morții

Potrivit rezultatele necropsiei, cauza morții a fost stabilită hemoragia provocate de cele patru împușcături.

„Gloanțele l-au nimerit în abdomen, în coapsă, în fesă și în pulpă. Cauza morții este hemoragia puternică. A pierdut foarte mult sânge”, au explicat sursele citate.