Detaliul care îl poate face pe Cioacă un om liber

Publicat: 01 07. 2013, 13:15
Actualizat: 07 08. 2015, 22:49

Fostul polițist Cristian Cioacă va afla, marți, dacă este achitat în dosarul în care este acuzat că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu.

BACALAUREAT 2013. SUBIECTE și BAREM la ROMÂNĂ scris – POEZIE la BAC 2013: Blaga, Arghezi sau Barbu, la alegere

Cioacă a depus, prin intermediul avocatei sale, o cerere de achitare în care demontează toate probele care se aduc contra sa. Fostul polițist susține că este nevinovat și îi acuză pe anchetatori că au inventat probe împotriva sa, pentru a-l băga la închisoare.

„În raportul de expertiză de la INML Mina Minovici, se spune că probabil cantitatea de sânge pierdută de victimă este de 32 ml. Pentru a trage concluzia că victima a murit, trebuie ca aceasta să fi pierdut între 1.000 și 1.500 ml”, se arată în cererea de achitare depusă de Cioacă.

În plus, Cioacă și avocata sa susțin că nu există nici probe care să arate că fostul polițist și-ar fi lovit soția cu pumnul, așa cum se precizează la dosar. „Trebuia dovedit prin expertiză medico-legală că s-au identificat asupra pumnului meu, asupra mâinii mele leziuni specifice lovirii pretinsei victime”, susține Cioacă în cerere.

Fostul polițist spune că nu ar fi fost posibil nici să tranșeze cadavrul Elodiei, din simplul motiv că nu ar fi avut timp. Cioacă susține că bona, care a venit în apartament în dimineața ulterioară crimei, nu a găsit nimic în apartament.

În plus, Cioacă susține. potrivit stirileprotv.ro că are martori și probe care dovedesc că nici măcar nu s-a aflat în Brașov în noaptea presupusei crime și că, mai mult, nu s-a aflat niciodată în apropierea râpei unde anchetatorii susțin că au găsit mai multe lucruri ale Elodiei, aruncate de fostul ei soț.

Referitor la faptul că a raportat târziu dispariția, Cioacă spune că a încercat să o găsească singur pe Elodia, abia apoi a alertat autoritățile.