DEZMINȚIRE OFICIALĂ. Nu a fost pusă în discuție sau enunțată varianta activării unui „SCENARIU 5” în criza de coronavirus

Publicat: 23 04. 2020, 10:31
Actualizat: 23 04. 2020, 10:40
Foto: Pixabay

DEZMINȚIRE la postarea „SCENARIUL 5 al pandemiei de coronavirus. Capitala, în carantină totală? Când va fi vârful pandemiei”, din publicația online GÂNDUL.RO, data publicării: 20.04.2020.

Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicații online de informații false referitoare la ipoteza unui „scenariu 5” în contextul epidemiei de COVID-19, precum și a unei presupuse măsuri de „carantinare a Bucureștiului”, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta activării unui presupus „scenariu 5”, această sintagmă este o speculație fără fundament în realitate.

2. NU a fost pusă în discuție sau enunțată la nivelul autorităților varianta „carantinării Bucureștiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezmințiri anterioare.

Reiterăm apelul către instituțiile de presă de a nu pune în circulație informații sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini și comportamente sociale nejustificate în raport cu situația în fapt.