DINU COCEA A MURIT. Irina Nistor: A creat un gen al filmelor cu haiduci, de succes și în România și în afară

Publicat: 28 12. 2013, 17:09
Actualizat: 28 12. 2013, 18:36

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, care funcționau la fel de bine și în România și în afara ei.

„A creat un gen al filmelor cu haiduci, care funcționau la fel de bine și în România și în afara ei. Făcea parte dintr-o familie de mari artiști, ceea ce s-a simțit tot timpul, și deși plecase de mulți ani la Paris, din când în când venea cu mare plăcere în România și îi plăcea teribil să se întâlnească cu publicul, cu cinefilii”, a declarat Irina Margareta Nistor.

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum „Haiducii lui Șaptecai”, „Zestrea Domniței Ralu” și „Săptămâna Nebunilor”, a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru MEDIAFAX, fiica artistului, Oana Cocea.

Dinu Cocea a încetat din viată într-un spital din Paris, în urma unei insuficiențe cardiace. El a decedat pe 26 decembrie, însă familia a dorit să facă publică informația mai târziu pentru a o menaja pe soția acestuia, Pușa Cocea.

„Conservase un spirit optimist și până în ultima clipă proiecta noi realizări profesionale”, a declarat Oana Cocea, fiica regretatului artist.

Dinu Cocea s-a stabilit în România în ultimii ani, însă își petrecea timpul între București și Paris.