DNA face un control la firma în spatele căreia s-ar afla deputatul Nicolae Păun. Peste 800.000 de lei nu pot fi justificați

Publicat: 21 07. 2015, 13:04

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus efectuarea unui control antifraudă, marți, la SC Niky Scorpion Alcom SRL și SC Pedros Impex SRL, într-un dosar aflat în lucru, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, controlul este în derulare la SC Niky Scorpion Alcom, societate în spatele căreia s-ar afla Nicolae Păun, deputat din partea minorităților naționale (Partidului Romilor „Pro-Europa”), iar verificările vizează perioada din 1 ianuarie 2014 până în prezent.

Controlul este în desfășurare, iar până în prezent anchetatorii au găsit în casieria firmei Niky Scorpion Alcom SRL o sumă de peste 800.000 de lei, care nu a putut fi justificată.

Nicolae Păun, alături de alți nouă deputați PSD – Marian Ghiveciu, Gheorghe Bogdan, Marius Manolache, Adrian Mocanu, Ciprian Nica, Florin Pâslaru, Cătălin Rădulescu, Rodin Traicu, Eugen Uricec -, au inițiat proiectul de modificare a Codului penal. Proiectul prevede că măsurile preventive pot fi dispuse „dacă există probe concrete din care rezultă dincolo de orice îndoială ca o persoană care a săvârșit o infracțiune și dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată, ori al prevenirii săvârșirii unei alte infracțiuni”.

Deputatul Nicolae Păun are, potrivit declarației de avere din 26 mai 2015, o casă de 120 metri pătrați, cumpărată în anul 1994 și un autoturism Opel din 2009.

Nicolae Păun a obținut, în anul fiscal anterior declarației de avere, venituri de 64.368 de lei de la Camera Deputaților, iar soția sa, Cristina Păun, a încasat 16.416 lei, fiind consilier juridic al SC Niky Scorpion Alcom SRL.