Doar 100 de persoane, la marșul pentru normalitate organizat de Noua Dreaptă

Publicat: 23 05. 2015, 16:12

Participanții au pornit de la Piața Victoriei spre Patriarhie, în jurul orei 12.00, deplasându-se pe o bandă, fără a perturba traficul, după ce au rostit „Tatăl nostru”.

Ei au purtat stegulețe naționale și cu însemnele organizației Noua Dreaptă, precum și o icoană de mari dimensiuni.

Totodată, participanții la marș aveau bannere pe care scria „Împotriva căsătoriilor și adopțiilor homosexuale”, „București nu e Sodoma”, „Azi homosexuali, mâine poligami”, „România are nevoie de copii, nu de homosexuali”.

Liderul organizației Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, a declarat că solicită să se facă referendum pentru ca oamenii să spună dacă sunt de acord cu pactele civile și a atras atenția că toate statele care au aprobat aceste uniuni au aprobat apoi și căsătoriile și adopțiile gay.

El a mai spus că poporul român a crescut prin intermediul familiilor „sănătoase și numeroase”, și nu prin „concubinaje”.

Participanții la manifestare au scandat pe traseu „România, țară ortodoxă”, „România nu-i Sodoma”, „Lege divină, familia creștină”, „Rezidența națională”, „Salvați familia tradițională”, precum și o serie de injurii la adresa homosexualilor.

Manifestarea nu a fost lipsită de incidente. Astfel, la Piața Victoriei, unde a început marșul, în jur de 10 tineri pe biciclete, ornate cu coșulețe cu flori și baloane colorate, având și suflători din hârtie colorată, au trecut provocator pe lângă manifestanți.

În plus, în timp ce se deplasau pe Calea Victoriei participanții la marș au fost apostrofați de un cuplu de tineri, de la fereastra unei clădiri, cu apelativul „Fasciștii”.

În replică, membrii Noua Dreaptă le-au strigat „Rușine să vă fie” și „Există Dumnezeu”.

Marșul pentru normalitate are loc anual în ziua în care Asociația Accept organizează Marșul diversității, pentru promovarea drepturilor minorităților sexuale. Acesta din urmă este programat de la ora 16.00, pe traseul Arcul de Triumf – Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei.