Dobrițoiu: Se ia în considerare ca o cotă parte din amenzile încasate să revină Poliției

Publicat: 22 03. 2013, 17:50
Actualizat: 23 03. 2019, 05:27

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a declarat vineri, la prezentarea bilanțului activității din 2012 a Ministerului Afacerilor Interne, că se ia în considerare ca o cotă parte din amenzile încasate să revină Poliției, scrie Mediafax.

Corneliu Dobrițoiu, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, a spus că trebuie găsite resurse suplimentare de finanțare „în situația în care o instituție bugetară suferă, este în roșu, într-o zonă critică”.

El a mai arătat că activitatea polițiștilor s-ar îmbunătăți dacă ar ști, atunci când desfășoară activitatea de control în teritoriu, că parte din eforturile lor, din sumele care se duc la bugetul de stat revin Poliției Române, „iar acele sume sunt alocate pentru modernizarea infrastructurii, gaz în motoare, logistică”.

Dobrițoiu a precizat că aceasta „este o ipoteză în lucru la nivelul cabinetului ministrului” și că nimeni nu poate estima ce sume ar urma să revină Poliției, pentru că nu se dorește „o acțiune de vrăjitoare în stradă”.