Doctorița din Timișoara suspectată că lua mită de la pacienți, cercetată în libertate

Publicat: 20 03. 2015, 14:33
Actualizat: 25 03. 2019, 22:43

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, procurorul Camelia Miculescu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că medicul neurolog al cărui cabinet a fost percheziționat joi seară va fi cercetat în stare de libertate, procurorii luând această decizie după audieri „din cauza vârstei înaintate” a cadrului medical.

„Procurorii au decis să o cerceteze în stare de libertate pe doamna doctor din cauza vârstei înaintate, în primul rând. Aceasta are 72 de ani. De asemenea, s-a ținut cont și de starea dânsei de sănătate care nu este tocmai bună”, a declarat Camelia Miculescu.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, acuzațiile care i se aduc doctoriței sunt luare de mită, dare de mită, înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, rezultă că un medic ce desfășura activități în cadrul unui cabinet de neurologie, aflat în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Timiș, primea de la pacienți diferite sume de bani pentru a le întocmi actele medicale care atestă pierderea/diminuarea/menținerea unei anumite capacități sau incapacități de muncă. Aceste acte medicale erau folosite ulterior la încadrarea pacientului într-un grad de handicap și obținerea unor drepturi de asigurări sociale. De asemenea, în perioada februarie-martie, medicul neurolog a raportat către Casa de Asigurări de Sănătate Timiș servicii medicale efectuate pentru pacienții pe care îi avea în evidență, însă aceștia nu au fost prezenți la datele indicate la cabinetul medical”, se arată în comunicat.

Conform unor surse judiciare, doctorița primea plicuri conținând 50-100 de lei de la pacienți.

În urma perchezițiilor de joi seară, medicul a fost audiat de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Cabinetul doctoriței din Timișoara a fost percheziționat joi seară, surse judiciare declarând că femeia primea plicuri cu sume de bani cuprinse între 50 de lei și o sută de lei pentru o consultație, încasând astfel sume de aproximativ 10.000 de lei pe lună.