DOCUMENT. Cum arată declarația pe propria răspundere pe care trebuie să o completeze cei care intră pe teritoriul României – FOTO

Publicat: 10 03. 2020, 15:12
Actualizat: 10 03. 2020, 15:14

În România există 17 de cazuri de infectare cu noul coronavirus COVID-19 anunțate oficial de autoritățile române iar pe fondul creșterii numărului de la o zi la alta au fost anunțate și măsuri drastice – închiderea traficului aerian înspre și dinspre Italia, precum și controale intensificate la frontierele terestre și obligativitatea completării unei declarații pe propria răspundere a persoanelor care vor să intre pe teritoriul României.

Declarația care trebuie completată de persoanele care intră pe teritoriul României prin punctele vamale terestre se găsește în două limbi: română și engleză.

Simptomele care sunt menționate pe declarație:

  • febră;
  • dificultatea de a înghiți;
  • dificultatea de a respira;
  • tuse intensă.

De asemenea, persoanele care intră în țară sunt întrebate și dacă vin dintr-o zonă afectată sau au vizitat o asemenea zonă, dar și dacă au avut contact direct cu persoanele care au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat că persoanele care fac fals în declarație riscă amenzi de până la 20.000 de lei sau chiar privarea de libertate.