Doi bărbați suspectați în cazul jafului de la sucursala BRD din Capitală au fost reținuți

Publicat: 03 02. 2015, 12:25

This browser does not support the video element.

Jaful a avut loc în 23 decembrie 2014, Secția 14 Poliție fiind sesizată atunci, prin numărul de urgență 112, că în sediul unei sucursale BRD a intrat un bărbat, care a amenințat casiera cu un pistol și a reușit să fugă cu 5.000 de lei și 850 de euro.

„În cursul zilei de 2 februarie, Poliția Capitalei a desfășurat o acțiune în vederea identificării și depistării unor persoane bănuite de comiterea unei tâlhării calificate la sediul unei unități bancare din sectorul 4, la data de 23 decembrie 2014”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei transmis marți agenției MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au descins luni la opt adrese și au dus la audieri șase persoane, în locuințele acestora fiind găsite o armă de tip Airsoft, un rucsac și mai multe haine despre care se bănuiește că au fost folosite în timpul jafului.

În urma audierilor au fost reținuți doi bărbați, unul în vârstă de 27 de ani, suspectat de tâlhărie calificată și celălalt de 29 de ani, bănuit de complicitate la tâlhărie.

Potrivit unor surse din Poliție, anchetatorii au identificat mai întâi mașina care a fost folosită la comiterea faptei și au stabilit că aceasta aparține mamei tânărului suspectat de complicitate la tâlhărie. În urma verificărilor au fost ridicate, în afara șoferului, alte cinci persoane, care au fost interogate pentru a se stabili care dintre acestea a participat la jaf.

Bărbatul care a intrat în sucursala bancară din Sectorul 4 a mai fost condamnat în trecut, pentru furt de pe carduri bancare, susțin anchetatorii.

Cei doi suspecți urmează să fie prezentați magistraților Judecătoriei Sectorului 4 cu propunere de arestare preventivă.