Doi români, condamați la închisoare în Irlanda de Nord pentru trafic de persoane și proxenetism. Ce au găsit polițiștii în casa fraților Decebal și Spartacus

Publicat: 01 03. 2018, 08:07

Frații Decebal și Spartacus Mihai erau membri ai unui grup infracțional organizat, iar aceștia și-au recunoscut vinovăția pentru comiterea faptelor de proxenetism și trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, potrivit autorităților irlandeze.

Decebal Mihai, în vârstă de 28 de ani, a primit pedeapsa de patru ani de închisoare, iar Spartacus Mihai, în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la trei ani de închisoare. Potrivit legii, ambii vor executa doar jumătate din pedepse.

Mark Bell, inspectorul-șef al Poliției nord-irlandeze pentru combaterea sclaviei moderne și a traficului de persoane a precizat că cei doi români au fost arestați în urma unei ample operațiuni a forțelor de ordine.

„Cei doi frați erau membri ai unui grup infracțional organizat, implicat în traficarea unor femei în și din Irlanda de Nord, cu scopul exploatării sexuale. Poliția a acționat după primirea unor informații de la o persoană particulară, efectuând percheziții în estul Belfastului și în Banbridge, în luna mai a anului trecut. La două adrese au fost găsite patru femei cu vârste între 19 și 30 de ani, care au fost identificate ca victime potențiale ale exploatării sexuale”, a declarat Bell.

Conform anchetatorilor, cei doi români ar fi câștigat peste 175.000 de lire sterline din traficul de persoane în ultimii trei ani.