Doi tineri din Botoșani, reținuți după ce ar fi omorât în bătaie un bărbat

Publicat: 01 01. 2022, 14:59

Un bărbat din Botoşani a fost ucis în bătaie de doi tineri de 22, respectiv 28 de ani. Victima avea 63 de ani.

Totul s-a produs în noaptea de joi spre vineri.

Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Se pare că totul ar fi pornit de la o ceartă pe care tinarii au avut-o cu victima.

„Din verificări a reieşit faptul că, în seara de 30 decembrie 2021, cei doi, în timp ce se aflau într-un bar din localitate, ar fi avut un conflict verbal cu victima, după care ar fi lovit-o cu palma în zona feţei, ceea ce a condus la evacuarea acestora din local. Ulterior, cei doi tineri ar fi urmărit victima pe drumul spre locuinţă şi, ajungând-o din urmă, i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect din lemn şi apoi cu picioarele, în zona capului”, a afirmat Nenişcu.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit pe marginea drumului.

În urma primelor verificări a fost dispusă efectuarea cercetărilor pentru ucidere din culpă, însă, ulterior, cercetările au fost declinate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, fiind deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Cei doi agresori urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de sâmbătă în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.