Donald Trump prezintă simptome „de răceală”, după ce s-a infectat cu COVID-19

Publicat: 02 10. 2020, 21:26
Actualizat: 06 04. 2021, 15:43
Donald Trump prezintă simptome „de răceală”, după ce s-a infectat cu COVID-19 / Foto: Hepta

Donald Trump prezintă simptome „de răceală”, după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus, susţin două surse apropiate ale președintelui citate de cotidianul The New Tork Times.

Trump prezintă simptome uşoare şi ar fi părut obosit

Conform The New York Times (NYT), Donald Trump prezintă simptome uşoare şi ar fi părut obosit joi, la strângerea de fonduri. Tot potrivit NYT, el ar fi dormit miercuri, după ce s-a întors de la mitingul din Minnesota.

Medicul Casei Albe a precizat pur şi sinmplu joi seara că cuplul Trump se simte „bine” şi că este în „convalescenţă”, fără să precizeze dacă cei doi soţi au sau nu simptome.

În mai, preşedintele a dezvăluit că lua hidroxiclorochină, un medicament împotriva malariei, cu titlu preventiv, împotriva noului coronavirus – un tratament nerecomandat de către serviciile americane de sănătate.

Preşedintelui îi place să amintească despre vigoarea şi forţa sa fizică, în contextul în care îşi multiplică deplasările în campanie, adesea lungi şi solicitante într-o ţară cu o suprafaţă de zece milioane de kilometri pătraţi. Cu toate acestea, Trump nu este mai puţin un bărbat în vârstă de 74 de ani, obez clinic.

Trump a primit mesaje de la liderii din întreaga lume

Liderii de pe întreg globul le-au transmis mesaje liderului de la Casa Albă, Donald Trump, şi primei doamne, Melania Trump, după ce cuplul prezidențial a fost testat pozitiv pentru coronavirus, relatează CNBC. Președintele chinez nu a avut nimic de spus despre starea de sănătate a liderului american.

Liderul de la Casa Albă, în vârstă de 74 de ani, a anunţat vineri că se află în carantină împreună cu soţia, adăugând că „vom trece peste asta ÎMPREUNĂ”.

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson, care a dus o luptă grea cu virusul la începutul pandemiei, a declarat: „Le transmit preşedintelui Trump şi primei doamne cele mai bune gânduri. Sper să aibă o recuperare rapidă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a trimis o telegramă Casei Albe, potrivit agenţiilor locale de ştiri, urându-i o recuperare rapidă omologului său din SUA. „Sunt sigur că vitalitatea intrinsecă, buna dispoziţie şi optimismul de care daţi dovadă vă vor ajuta să învingeţi virusului”, a spus Putin.