DOSAR PENAL în cazul bebelușilor infectați de la Maternitatea Odobescu din Timișoara

Publicat: 07 04. 2020, 15:49

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și se fac cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești din Timișoara.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut Direcției de Sănătate Publică Timișoara verificări urgente la Spitalul Municipal Timișoara, unde 10 bebeluși au fost diagnosticați cu noul COVID-19.

Managerul Spitalului de Urgență Timișoara, Olimpia Oprea, a declarat, pentru Mediafax, că 4 mame au ieșit din spital cu test pozitiv. Olimpia Oprea a spus că a cerut din 1 aprilie la DSP Timiș să ajute spitalul și să fie testat tot personalul medical și pacienții, înainte de a-i lăsa să plece acasă.

„Atunci, DSP ne-a impus să reluăm activitatea, să facem internări și externări și n-am avut posibilitatea să opresc să plece mame acasă care a doua zi s-au confirmat că sunt pozitive. Patru mămici au plecat acasă, în familiile lor, cu test pozitiv”, a spus Olimpia Oprea.