Dosar penal pentru ucidere din culpă la Spitalul Neamț! Primele imagini din infernul secției ATI (FOTO)

Publicat: 14 11. 2020, 22:01

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț. Ancheta i-a fost încredințată procurorului Marius Iacob, care s-a ocupat și de incendiile de la Colectiv și de la Maternitatea Giulești.

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, informează un comunicat al Parchetului General.

Primele imagini din secţia ATI de la Piatra Neamţ cuprinsă de flăcări

Au apărut primele imagini cu secția ATI a Spitalului Județean Neamț, unde 10 persoane au murit într-un incendiu devastator.

Primele imagini prezentate de Adevărul.ro arată locul complet ars, înainte ca incendiul să fie stins. Pe podea se observă jarul mocnind.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a spus că o posibilă cauză a incendiului ar putea fi un injector, dar așteaptă confirmări oficiale de la ISU.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că o posibilă cauză a incendiului ar fi însă un scurtcircuit, potrivit ISU Neamț.

10 oameni au pierit sâmbătă seară la Piatra Neamț, în urma unui incendiu la secția ATI a Spitalului Județean.

Printre victime se află și medicul de gardă, care a fost rănit grav, când a încercat să salveze din foc pacienții COVID intubați și imobilizați la pat.