Dosar penal pentru un bărbat care a votat, iar apoi a intrat în cabină din nou, cu fiica sa

Publicat: 16 11. 2014, 18:40

Potrivit reprezentanților Poliției Mureș, membrii unei secții de votare din municipiul Reghin s-au autosesizat, duminică, în cazul unui bărbat care își exercitase deja votul și care a intrat, din nou, cu fiica sa, în cabina de votare.

„Incidentul s-a petrecut la o secție de votare din Reghin, unde un cetățean și-a exercitat dreptul la vot, după care a revenit cu fiica sa, având drept de vot, au luat buletinul de vot și au intrat împreună în cabina de votare. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru tentativă de fraudă la vot, de două sau mai multe ori. Buletinul de vot al fiicei a fost anulat”, au precizat sursele citate.

Reprezentanții Ministerului de Interne și președintele Biroului Electoral Județean Mureș, Sonia Deaconescu, au confirmat informația.

Președintele BEJ Mureș, Sonia Deaconescu, a precizat că, în cursul zilei, ACL și PSD s-au reclamat reciproc, tot la Reghin, că ar duce la vot cetățeni din cartierul Apalina, locuit majoritar de romi, promițându-le foloase materiale pentru a le vota candidatul, cei reclamați fiind din persoane conducerea municipiului.

Tot în Reghin s-a reclamat că unele persoane promit bani și băuturi alegătorilor, pentru a-i determina să voteze cu un anumit candidat, iar la Cuci, că primarul ar îndemna cetățenii, lângă secția de votare, să meargă la vot și să voteze într-un anumit fel.

Toate aceste sesizări au fost transmise spre cercetare Poliției, a declarat Deaconescu.

Ea a spus că la BEJ Mureș a ajuns și o altă plângere, potrivit căreia reprezentanții unei formațiuni politice cer copii după listele electorale, însă în acest caz competența nu este a BEJ, ci a președinților secțiilor de votare.

În județul Mureș sunt așteptați la urne, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, 483.504 alegători înregistrați pe listele electorale permanente, potrivit datelor publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente.

Prezența la vot în județ, la ora 16.00, a fost de 38,35%.