Două foste iubite ale tânărului din Segarcea mort de SIDA, infectate și ele cu HIV. Ce spun familiile acestora

Publicat: 23 10. 2014, 13:09

Familiile celor două fete îl acuză atât pe tânăr, care a făcut sex cu ele fără să le spună că are HIV, cât și pe medici, care știau și ei de diagnosticul lui Secu.

”Din punctul meu de vedere, (Daniel) a fost călău pentru aceste fete. Știa că are HIV și le-a infectat intenționat. Două tinere au fost diagnosticate cu acest virus”, a povestit ruda uneia dintre tinere.

Prietenul cel mai bun al lui Daniel Secu are în prezent o relație cu o fostă iubită a acestuia. Tânăra a fost infectată cu HIV, iar de atunci tânărul trăiește un coșmar. Primul test de sânge a ieșit, însă, negativ. ”Un băiat a văzut certificatul de deces (n.r. al lui Secu), iar de atunci ne-am alarmat cu toții și am început să trimitem copiii la control. Prietena fiului meu a fost infectată cu HIV. În cazul băiatului meu rezultatul a fost negativ, însă trebuie să repete analizele”, a declarat tatăl celui mai bun prieten al lui Daniel Secu.

Cazul din Segarcea a ajuns și în atenția polițiștilor, care au demarat o anchetă pentru a stabili dacă virusul HIV a fost transmis cu bună-știință. ”Transmiterea cu intenție a sindromului se pedepsește cu închisoare de până la zece ani. Dacă este din culpă, pedeapsa este de la 6 luni la 3 ani. De asemenea, complicitatea se pedepsește cu aceeași pedeapsă ca și autorul. Persoanele care au cunoștință despre săvârșirea unei infracțiuni trebuie să anunțe unitatea de poliție”, a explicat Alin Apostol, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Mătușa lui Daniel Secu a declarat, însă, că băiatul le-a spus fetelor cu care a întreținut relații sexuale că are virusul HIV.