Două obuze americane din Al Doilea Război Mondial, descoperite pe teritoriul României. „Sunt în stare de funcționare”

Publicat: 07 06. 2017, 11:09
Actualizat: 02 10. 2018, 18:49

Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, a declarat, pentru Mediafax, că muniția a fost găsită de un localnic. Acesta a sunat la 112 și a anunțat că pe islazul din Cocorăștii Colț a descoperit două proiectile.

Echipa pirotehnică deplasată la fața locului și a constatat că era vorba despre două obuze americane care cântăresc fiecare câte 100 de kilograme.

„La telefon, localnicul ne-a anunțat că sunt două proiectile. În realitate, însă, sunt două obuze americane care provin din al Doilea Război Mondial. Se vedeau în pământ. Au fost găsite pe albia râului Prahova”; a declarat Vasiloae.

Potrivit acesteia, obuzele sunt în stare de funționare, iar echipa pirotehnică a decis ca peste noapte muniția să fie lăsată în locul în care a fost găsită, urmând a fi detonate miercuri.

„Se lasă întunericul, obuzele sunt în stare de funcționare și tocmai pentru că nu se poate executa misiunea în condiții de siguranță s-a decis să fie lăsate acolo peste noapte. Vor fi detonate miercuri, cel mai probabil la fața locului”, mai declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Angajații ISU Prahova au decis să rămână pe timpul nopții de marți spre miercuri, în zona Cocorăștii Colț pentru a păzi obuzele.