Două persoane care cereau bani în numele primarului Piedone, identificate de Poliția Locală Sector 4

Publicat: 01 11. 2013, 16:20
Actualizat: 02 02. 2019, 16:03

Două persoane care cereau, în numele primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, donații „în scopuri umanitare” de la comercianții din Piața Berceni 2, au fost identificate, vineri, de polițiștii locali, se arată într-un comunicat remis de Primăria Sectorului 4.

„Vineri, 1 noiembrie a.c., un echipaj al Poliției Locale Sector 4 a identificat pe șos. Berceni, în zona Pieței Berceni, două persoane care, pretinzând că reprezintă o fundație ce desfășoară activități umanitare pe raza Municipiului Pitești, solicitau sume de bani, în numele primarului Cristian Popescu-Piedone”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cei doi cereau donații în sprijinul unor cazuri umanitare pe care le prezentau ca fiind „disperate” și care ar fi necesitat, urgent, intervenții chirurgicale în străinătate.

Suspecții au fost predați polițiștilor Secției 26, care au preluat ancheta.

„Nu contest activitatea în scop umanitar a fundației respective, rămâne ca Poliția Națională să constate dacă într-adevăr sunt colaboratori sau doar pretind, la fel cum au pretins și că eu aș avea vreo implicare. Ceea ce este incorect și împinge demersul acestora către escrocherie este folosirea numelui meu pentru a impresiona, fapt care îi și încadrează în clasa infracțională”, a declarat Cristian Popescu-Piedone.