Douăsprezece locuințe dintr-un bloc din Focșani, afectate de o explozie produsă într-o garsonieră

Publicat: 12 10. 2013, 13:32
Actualizat: 08 04. 2019, 11:42

Douăsprezece locuințe dintr-un bloc din Focșani au fost afectate de o explozie care s-a produs, sâmbătă dimineață, într-o garsonieră de la parterul imobilului, primele informații indicând că deflagrația a fost cauzată de o butelie defectă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Explozia a avut loc sâmbătă, în jurul orei 6.00, într-o garsonieră de la parterul unui bloc situat pe strada Revoluției, în cartierul Sud din Focșani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Proprietarul garsonierei ar fi schimbat butelia, vineri seară, iar sâmbătă dimineață, când a aprins lumina pentru a pleca la serviciu, din cauza acumulărilor de gaze s-a produs explozia.

Bărbatul a suferit arsuri la față și pe corp, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și dus la spital.

„Din primele verificări a rezultat că explozia s-a produs ca urmare a unei acumulări de caz. Aceasta nu a fost urmată de incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea, locotenent Cristina Duță.

În urma exploziei, locatarii au ieșit în stradă, speriați de zgomot.

„Dormeam și am auzit o bubuitură. Am stat acolo în pat până s-a terminat. Când m-am dezmeticit, am văzut ușa de la intrare în mijlocul casei. După aceea l-am văzut pe vecin, cel de la care a pornit explozia, care spune «vai de mine, ce am pățit». E dezastru ce este aici. Până la etajul trei au zburat toate ușile”, a spus Maria Statache, unul dintre locatari.

La locul exploziei a ajuns, pe lângă pompieri, jandarmi, polițiști, angajați ai companiei de gaz și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi.

El a spus că în urma deflagrației au suferit avarii 12 locuințe, dar că structura de rezistență a blocului nu a fost afectată.

„Vom încerca să-i ajutăm pe acești oameni pentru că nu pot fi lăsați așa diseară. Mulțumim lui Dumnezeu că nu a murit nimeni și că nu trebuiesc mutați locatarii în altă parte. Voi aduce niște uși, am chemat constructorul aici să vedem ce putem face. Structura nu a fost afectată cu nimic și asta este bine. Modul în care au fost distruse ușile până la etajul al treilea este ieșit din comun. Sunt afectate peste 12 familii și le vom ajuta pe toate. Trebuie să poată locui civilizat oamenii aici. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva în Focșani”, a spus Decebal Bacinschi.