Dragnea, despre „cazul Sobaru”: Guvernul l-a ajutat, inclusiv cu locuință

Publicat: 25 09. 2014, 19:27

„Este un gest regretabil. Mi-a părut rău de ce s-a întâmplat. Din câte știu eu, Guvernul l-a ajutat pe domnul Sobaru, și familia dumnealui, și cu locuință. Nu știu toate resorturile care l-au determinat să facă lucrul ăsta și este păcat că s-a întâmplat. Mie, personal, îmi pare foarte rău de ce s-a întâmplat”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă ar fi nevoie de sporirea măsurilor de securitate la Palatul Victoria, Dragnea a afirmat că nu este nevoie de măsuri suplimentare.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 l-au audiat, joi, pe Adrian Sobaru și au formulat pe numele acestuia propunere de arestare preventivă pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, acesta urmând să fie dus la instanță.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat miercuri cu mașina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu mașina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri.

Ulterior, Sobaru a fost imobilizat de jandarmi și dus la Secția 1. El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: „Vă place cum arată țara asta?”, după cum au relatat martorii incidentului.