DRAMĂ. Cadou impresionat primit, de ziua ei, de o polițistă diagnosticată cu leucemie. S-au implicat peste 40 de colegi!

Publicat: 13 05. 2020, 14:19
Actualizat: 13 05. 2020, 14:35

Zeci de polițiști din cadrul IPJ Teleorman au donat sânge de ziua de naștere a unei colege care a fost diagnosticată, recent, cu leucemie.  Pentru că se simțea rău, polițista crezut, inițial, că s-a infectat cu noul coronavirus. Cazul acesteia pare tras la indigo cu cel al unei polițiste în vârstă de 20 de ani, de la o secție din Capitală, care a fost diagnosticată cu leucemie acută în exact aceleași condiții.

Andreea Sandu, care lucrează la agent cadrul IPJ Teleorman a fost internată, recent, în regim de urgență, la Spitalul Fudeni din București. În plină pandemie de COVID-19, aceasta s-a trezit, într-o dimineață, cu gâtul umflat și o stare generală proastă. Sigură că s-a infectat cu noul coronavirus, a mers la medic, însă diagnosticul a fost unul crunt: leucemie mieloidă acută.

Andreea a fost adusă imediat la București și internată la secția de hematologie a Spitalului Fundeni. Acolo, medicul i-a spus, încă de la început, că are nevoie urgentă de sânge și i-a recomandat să-și sune colegii și prietenii.

Coincidență stranie

Pentru că, miercuri, a fost ziua de naștere a Andreei, peste 40 de polițiști teleormăneni au mers la un centru de transfuzii unde au donat sânge, pentru ea.

„Noi am fost doar 40 de polițiști, cu siguranță e nevoie de mai mult și prin generozitatea dumneavoastră, a tuturor, putem influența vital cursul celor aflați în situația colegei noastre de la Teleorman, Andreea”, au scris, pe Facebook, colegii polițistei bolnave.

În mod straniu, aproximativ în același timp, o polițistă în vârstă de 20 de ani, a trăit o experiență similară. Ca și Andreea Sandu, agenta s-a simțit deodată rău. Făcea febră și a crezut că a luat COVID-19. Ajunsă la medic, tânăra a primit un diagnostic similar cu cel al colegei sale din Teleorman. Și pentru ea, colegii s-au mobilizat și au fost să doneze sânge.