DRAMA UNEI ROMÂNCE | Se afla în carantină în Italia când a fost anunțată că soțul ei murise la Cluj. Cadavrul a fost ținut 5 zile la morgă, până când femeia a reușit să se întoarcă în țară pentru a-l înmormânta

Publicat: 07 04. 2020, 12:09
Actualizat: 07 04. 2021, 01:59
CORONAVIRUS ITALIA | Numărul de cazuri de infectare și decese, o nouă creștere în ultimele 24 de ore (Foto: ilustrativ - Profimedia)

O clujeancă aflată în carantină în Italia a aflat de la copiii ei că soțul său a murit subit, din cauza unei boli la rinichi. Bărbatul a murit pe 3 aprilie, cu 3 zile înainte ca femeia să îndeplinească numărul de 14 zile de carantină, așa că nu a putut veni în țară să îl înmormânteze. Autoritățile au decis să țină cadavrul la morgă până când femeia poate veni din Italia.

Copiii și-au găsit tatăl mort

Femeia a povestit modul șocant în care a aflat despre moartea soțului său. Pentru că nu-i răspundea la telefon, i-a rugat pe cei doi copii să meargă să vadă ce face tatăl lor.

„L-am sunat pe soțul meu și nu mi-a răspuns. Am sunat copilul să meargă în camera lui să vadă ce face și l-a găsit mort. Când m-a sunat băiatul am văzut că nu zice nimic, na, s-a dus şi tată, tata, a văzut că nu se mişcă, au pus mâna pe el, au văzut că e rece, tata e mort, s-au blocat amândoi, l-am sunat pe fratele meu să se ducă acolo Am sunat la ISU, mi-au spus că nu se poate face nimic ca să pot ieși, testul nu se poate face la cerere, ordinul e strict, nu se poate ieși din carantină.”, a declarat femeia, la o zi după deces.

Femeia a încercat să se întroarcă în țară ăentru a-și înmormânta soțul dar DSP Cluj nu i-a permis.

Cadavrul, păstrat într-un frigider, la morgă

Legea nu permite nicio excepţie de la statul în carantină. Femeia a sugerat să fie testată, dacă există această variantă. „Nu există, doamnă, uitaţi-vă pe regulile statului roman, nu se discută în situaţii de urgenţă”, a fost reacţia lui Emil Boc, primarul Clujului.

Autoritățile au anunțat-o pe femeie că îi pot tine trupul neînsuflețit al soțului la morgă, până când se întoarce ea din carantină.

Femeia s-a întros luni și își va înmormânta soțul miercuri.