Drapel secuiesc de mari dimensiuni, arborat în centrul orașului Baraolt

Publicat: 06 03. 2013, 10:57
Actualizat: 27 03. 2019, 02:02

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni a fost arborat, marți, în centrul orașului Baraolt (Covasna), la inițiativa organizației locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), la eveniment fiind prezente aproximativ trei sute de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La arborarea drapelului, care are o lățime de 2,20 metri și o lungime de 3,30 metri, au fost prezenți reprezentanți ai PPMT, PCM și UDMR, precum și aproximativ trei sute de localnici.

Pentru arborarea drapelului conducerea locală a PPMT a obținut toate aprobările necesare de la Primăria Baraolt, primarul Lázár-Kiss Barna afirmând că autorizația a fost eliberată pe șase luni, însă există posibilitatea prelungirii ei.

Lângă drapel au fost amplasate și două tăblițe, în limba maghiară și în limba română, inscripționate cu un fragment din Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1918, referitoare la „deplina libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare”.

Un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat, săptămâna trecută, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de către reprezentanții Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obținere a autonomiei teritoriale a Ținutului Secuiesc.