„Drumul lui Iovan”, un nou omagiu adus de localnicii din Horea pilotului decedat în accidentul aviatic din Apuseni

Publicat: 18 05. 2014, 09:42
Actualizat: 03 09. 2019, 01:39

Reprezentanții administrației locale din comuna Horea au purtat recent discuții cu oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale pentru refacerea unui drum distrus în urma accidentului aviatic din luna ianuarie a acestui an în care și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, scrie Ziarul Unirea.

Drumul, cu o lungime de 12 kilometri, leagă localitățile Horea, Butești, Giurgiuț și Zânzești și urmează să poarte numele pilotului avionului prăbușit în munții Apuseni. Inițial acesta s-a numit „Drumul lui Horea”.

Acesta nu este singurul omagiu adus de localnici victimelor accidentului aviatic. Ei au amplasat, totodată, o cruce din lemn cu o înălțime de trei metri la locul prădușirii avionului.

În momentul accidentului, la bord se aflau patru medici, respectiv Radu Zamfir, Valetin Calu, Cătălin Pivniceru și Sorin Ianceu, studenta Aura Ion, pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu. Aeronava cu care se deplasau aceștia s-a prăbușit, iar operațiunile de salvare au întârziat, printre altele, din cauza ceții. În cele din urmă, epava a fost găsită de un pădurar.

Pilotul Adrian Iovan a murit încarcerat, iar studenta Aura Ion a suferit o hipotermie severă și a ajuns în stop cardio-respirator. Ea nu a mai putut fi salvată.

Pasageri zburau spre Oradea pentru a preleva ficatul unui donator care suferise un accident vascular cerebral.