După dezastrul de la Timișoara, IGSU trimite pompieri din țară în județele aflate sub cod portocaliu de vijelii

Publicat: 20 09. 2017, 13:50

Peste 4.000 de pompieri cu 1.000 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației, având în vedere avertizările cod galben și portocaliu de vijelii emise de meteorologi.

Mai mult, vor fi dislocate detașamente operative formate din câte 10 pompieri către cele cinci județe care se vor afla sub avertizare cod portocaliu de vijelii.

Totodată vor fi trimise câte un camion, două motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă și un microbuz pentru transportul personalului la intervenții, de la ISU Vaslui la ISU Bacău, de la ISU Tulcea la ISU Buzău, de la ISU Galați la ISU Vrancea, de la ISU București-Ilfov la ISU Dâmbovița și la de la ISU Călărași la ISU Prahova.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de vijelii în cinci județe, restul țării, cu excepția Dobrogei, fiind sub avertizare cod galben de ploi torențiale. Avertizarea cod portocaliu de vijelii intră în vigoare miercuri, la ora 16.00, și expiră joi, la ora 10.00, vizând județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

Meteorologii avertizează că în aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

Restul țării, cu excepția județelor Constanța și Tulcea, au intrat deja sub avertizare cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 21.00.