Educatoare trimisă în judecată în cazul unui copil mușcat de câini

Publicat: 04 10. 2013, 12:29
Actualizat: 04 02. 2019, 11:14

O educatoare de la grădinița din localitatea Checea, județul Timiș, a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de vătămare corporală gravă din culpă, după ce, în ianuarie 2012, un copil pe care îl avea în grijă a ieșit singur din unitate și a ajuns pe o propriete privată, unde a fost mușcat de câini.

Procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara au trimis-o în judecată pe educatoarea Violeta Catița Simonescu, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă din culpă, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Dosarul a fost trimis pentru soluționare Judecătoriei Timișoara.

Potrivit procurorilor, în 20 ianuarie 2012, Violeta Catița Simonescu, educatoare la o grădiniță cu program normal din localitatea Checea, județul Timiș, „nu și-a îndeplinit obligația de supraveghere a părții vătămate D.B.G., ceea ce a determinat părăsirea grădiniței de către aceasta și pătrunderea, fără drept, pe o proprietate privată protejată de câini, unde a fost atacat de aceștia”.

Copilul mușcat de câini a suferit multiple leziuni, care i-au pus în pericol viața.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Timiș, Mădălina Mezdrea, declara atunci că polițiștii au fost sesizați de educatoarele grădiniței din Checea despre faptul că un copil de șase ani a dispărut.

Potrivit sursei citate, copilul trebuia să fie luat de bunica lui de la grădiniță, însă aceasta a întârziat, iar într-un moment în care educatoarele pregăteau ceilalți copii pentru a fi luați de părinți, acesta a dispărut.

Copilul a fost găsit imediat după apelul făcut la 112, de către un paznic al unei ferme agricole, care a observat că acesta fusese mușcat de o haită de câini. Acesta a fost dus atunci de urgență la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, unde a fost operat.