Elena Băsescu a născut o fetiță. Băsescu: „E sănătoasă, cu mine seamănă”

Publicat: 01 09. 2013, 12:34
Actualizat: 07 07. 2016, 11:42

Elena Băsescu, fiica președintelui României, a născut o fetiță în această dimineață, la Spitalul Universitar din București.

Traian Băsescu a venit împreună cu soția sa, Maria, și cu fiica sa mai mare, Ioana, în jurul prânzului, la spital pentru a-și vizita fiica și nepoata. „Sunt bucuros”, a fost prima reacție a președintelui țării atunci când a ieșit din spital. Traian Băsescu a declarat că nepoata sa a primit nota 9 la naștere. „Copilul s-a născut prematur. Cu trei săptămâni mai devreme decât era planificat. Medicii au decis că aceasta este cea mai bună soluție pentru amândouă. Am primit nobilul titlu de bunic”, a mai spus președintele țării, care a precizat că deja a ținut-o pe nepoțică în brațe.

Întrebat cu cine seamănă, Traian Băsescu a replicat: „Cu mine seamănă. E sănătoasă, deja a supt”. Șeful statului a mai spus că atât fiica sa Elena, cât și nepoțica, sunt bine. „Va mai sta în spital 2-3 zile. Elena și Bogdan sunt cei care vor decide numele copilului. Tot ei vor decide și cine vor fi nașii micuței”, a mai spus Băsescu.

Elena Băsescu a născut prin cezariană, înainte de termen, la 8 luni și o săptămână. Nașterea a avut loc la ora 3.30, iar fiica Elenei Băsescu și a lui Bogdan Ionescu cântărește 2,7 kilograme. Nașterea a fost asistată de soția directorului Spitalului Universitar din București, care este fina președintelui Traian Băsescu.

Vineri, Elena Băsescu a postat pe Facebook mai multe imagini din camera copilului său. „Mai sunt aproximativ 3 săptămâni până la cel mai important eveniment din viața noastră: ziua când vom deveni părinți. Pe amândoi emoțiile și așteptarea ne-au copleșit. Asta nu înseamnă că nu am apucat să desenăm pereții din camera fetiței noastre. Sperăm că micuței noastre o să-i placă”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.

Președintele Traian Băsescu a fost cel care a dezvăluit că fiica sa este însărcinată, iar mai apoi a dezvăluit și sexul copilului. „Spre bucuria mea, voi avea o nepoțică”, a spus președintele într-o emisiune TV. Nepoata lui Traian Băsescu ar urma să poarte numele de Sofia-Maria, conform presei mondene. Președintele Traian Băsescu a sosit, duminică dimineață, la Spitalul Universitar, unde fiica sa, Elena, a născut o fetiță.

Președintele este însoțit de soția sa, Maria. El i-a salutat pe jurnaliștii prezenți, dar nu a făcut declarații presei.