Elev de 15 ani, fiul unui fost polițist, snopit în bătaie în fața școlii. La conflict a asistat și tatăl agresorului

Publicat: 20 11. 2019, 14:18

Martorii spun că un băiat în vârstă de 15 ani, elev al Școlii Gimnaziale nr.7 din Alexandria, premiant și campion la dans sportiv, a fost așteptat în fața școlii de către familia unui coleg de-al său.

Un băiat de 17 ani, fratele unui coleg al elevului bătut, a început să dea în acesta cu pumnii, iar tatăl său a asistat la bătaie fără să intervină.

Elevul bătut este fiul unui polițist din Teleorman, care a mers imediat la fața locului, pentru a înțelege ce s-a întâmplat.

Directorul școlii, Diana Sferle, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a discutat atât cu agresorii, cât și copilul bătut. Practic, spune directorul. în urmă cu trei săptămâni elevul de 15 ani era pe hol, iar un coleg a început să-l imite. Băiatul de 15 ani l-a împins în joacă pe cel care-l imita și acesta a căzut. „După aceea, copiii s-au împrietenit. Dar se pare că familia a considerat altceva. Tatăl s-a întors recent din străinătate și a zis să se ducă și el cu băiatul mai mare să își facă dreptate”, a declarat Dana Sferle.

Aceasta a adăugat că cei doi băieți au fost separați de gardian, în timp ce directorul adjunct a ieșit în curtea școlii și l-a luat de acolo pe părinte, „pentru că părintele stătea în spate și asista la bătaie. (…) Părintele spune că regretă fapta”.

Băiatul lovit nu a avut nevoie de spitalizare, chiar dacă spune că nu-și mai amintește ce s-a întâmplat.

La rândul său, gardianul școlii spune că îi este greu să înțeleagă cum a putut un adult să asiste la o astfel de bătaie: „Da, eu l-am salvat. Copilul ăla e un copil foarte bun, numai suflet este. Cum să-l bați așa, nu înțeleg. Am ajuns imediat la ei și am încercat să-i despart, iar tatăl, bărbat în toată firea, îl supraveghea pe ăsta de 17 ani să-l bată pe copil. Mi-e greu să înțeleg”.

Incidentul a fost anunțat la Poliția Alexandria și se fac cercetări.