Elvețian prins pe Aeroportul „Henri Coandă” cu o adevărată comoară în bagajul de mână: ce vroia să scoată din România

Publicat: 03 09. 2015, 15:18

Conform sursei citate, cetățeanul elvețian, în vârstă de 34 de ani, a fost prins, marți, în jurul orei 14.00, înaite de a se îmbarca într-un avion cu destinația Zurich.

Cu ocazia controlului de securitate făcut de către Brigada Antiteroristă din cadrul SRI, s-a observat prezența unei cantități însemnate de monede în bagajele de mână ale acestuia.

Drept urmare, o echipă comună formată din polițiști de frontieră și vameși au verificat bagajele și au găsit 347 monede vechi, pentru care bărbatul nu a putut arăta niciun document.

Potrivit Poliției de Frontieră, la o prima evaluare, șapte dintre monede au fost identificate ca fiind de proveniență romană antică.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că intenționa să ducă monedele în Elveția și nu știa că acestea nu pot fi scoase din țară fără certificat de import-export.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la efectuarea de export ilegal, iar monedele au fost trimise pentru a fi expertizate la Muzeul Național de Istorie al României.

Conform unor surse din Poliția de Frontieră, cetățeanul elvețian a refuzat să spună de unde avea monedele și a afirmat că făceau parte din colecția lui personală.