EMOȚIONANT | Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitate unde născuse soția, a donat o parte din ajutoarele primite:

Publicat: 31 03. 2020, 13:48
Actualizat: 07 04. 2021, 02:26
Sergiu, tânărul care a mers călare la maternitatea unde îi născuse soția

Sergiu, tânărul din Iași care a mers călare la maternitatea unde născuse soția lui, a primit ajutor financiar, haine și alimente de la oamenii care au fost impresionați de povestea sa. Tânărul de 22 de ani, tată a trei copii, nu a păstrat doar pentru el și pentru familia lui bunuruile, ci i-a ajutat și pe alții.

Povestea emoționantă a lui Sergiu a apărut în spațiul public după ce acesta a fost oprit de polițiști în timp ce circula călare în plină stare de urgență. Bărbatul avea asupra lui declarația pe propria răspundere și buletinul și le-a explicat polișiștilor de ce circula cu animalul. Sergiu nu avea bani de taxi să ajungă la maternitate, tramvaiele nu circulau, așa că și-a luat calul și a mers să-și vadă soția lăuză și băiatul nou născut.

Povestea lui Sergiu l-a emoționat și pe luptătorul Cătălin Moroșanu care a deschis un cont bancar pe numele acestuia și a promis că îi va construi o casă. Mai mulți oameni i-au donat lui Sergiu haine, alimente și bani.

„Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat și mie?”

„Ce să vă spun… Dumnezeu m-a ajutat așa cum nu speram vreodată. Nu m-am gândit în viața mea că voi ajunge să am ce îmi trebuie și nu m-am gândit niciodată că o să pot da din puținul meu și altora”

Duminică, după ce a aflat că Sergiu a primit ajutoare, o femeie, mamă a cinci copii, fără posibilități materiale, i-a cerut câteva alimente.

Sergiu i-a dat și femeii cu 5 copii mâncare și scutece:

„A venit la mine… știu că sunt săraci, așa cum suntem și noi… I-am dat câteva alimente și pampers. Cum pot eu să nu dau când Dumnezeu mi-a dat și mie? Nu pot să nu fiu așa… Am mers și cu un bătrân și am cumpărat o rețetă de la farmacie din banii pe care eu i-am primit”, a povestit tânărul.