Erdogan cere ajutorul NATO în conflictul din Siria / Răspunsul NATO: „Turcia va fi ajutată prin diverse modalităţi, inclusiv cu sisteme antirachetă”

Publicat: 09 03. 2020, 20:50

Alianţa Nord-Atlantică va continua să ajute Turcia prin diverse modalităţi, inclusiv cu sisteme antirachetă, a declarat luni seară secretarul general Jens Stoltenberg, în contextul în care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut „susţinere concretă” în conflictul din Siria.

Turcia solicită Alianţei Nord-Atlantice „susţinere concretă” în conflictul din Siria, a declarat luni seară preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul întrevederii cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. „Aşteptăm susţinere concretă din partea tuturor aliaţilor noştri. NATO este într-un proces crucial în care trebuie să arate clar solidaritatea”, a afirmat Recep Tayyip Erdogan, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Administraţia de la Ankara vrea ca NATO să aplice în totalitate deciziile luate în perioada 2012-2015 în sensul susţinerii apărării aeriene a Turciei, a subliniat Erdogan. Administraţia Recep Erdogan a anunţat recent deschiderea frontierelor pentru a permite trecerea imigranţilor aflaţi în Siria spre Uniunea Europeană. Decizia a fost luată după atacuri care au vizat militari turci din Siria. NATO şi Uniunea Europeană au criticat decizia Turciei, dar Ankara a semnalat că vrea „susţinere politică şi umanitară” în criza din Siria. Turcia susţine grupuri insurgente care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad.

„Aliaţii noştri ar trebui să demonstreze solidaritate cu ţara noastră fără discriminare şi fără a pune condiţii politice. Este foarte important ca susţinerea pe care o solicităm să fie oferită fără întârziere”, a insistat Recep Erdogan.

Sursă FOTO: Facebook