EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Când sunt programate simulările

Publicat: 10 01. 2014, 16:10

EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a vor da simulare pentru EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 în zilele de 18,19 și 20 februarie, potrivit calendarului aprobat joi de Ministerul Educației.

Simulările la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 vor avea loc la nivel național, simultan pentru toți elevii, spre deosebire de anul trecut când fiecare școală le organiza după cum dorea.

La simulare pentru  EVALUARE NAȚIONALĂ 2014, elevii vor susține examene pentru următoarele discipline: Limba și literatura română 18 februarie, Limba și literatura maternă – pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă -19 februarie și Matematică – 20 februarie.

Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie.

Ministerul Educației arată că simulările au ca scop pe de o parte  familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Rezultatele obținute de elevi la simulare EVALUARE NAȚIONALĂ 2014  nu se punîn catalog. În plus, rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei școli în parte.