EXCLUSIV. Apropiat al bandelor de interlopi din București, voluntar pentru Patriarhia Română. „Cu un pas mai departe de Iad!”

Publicat: 17 04. 2020, 12:42
Actualizat: 17 04. 2020, 12:43

Un apropiat al lumii interlope din București va fi, în noaptea de Înviere, unul dintre voluntarii Patriarhiei, desemnați să ducă lumină în casele credincioșilor. Fost bodyguard, bărbatul s-a afișat public în dese rânduri, atât cu membri ai clanului Cămătarilor cât și cu persoane care controlează mediile infracționale din sectorul 2.

Este vorba despre Alexandru Cazan, membru al unui club de motocicliști similar temuților Hells Angels, care a publicat, pe un site de socializare, o fotografie a legitimației de voluntar, eliberată de Parohia Nicolae Bălcescu, din județul Ilfov, la care a asociat mesajul: „Mai departe de Iad, cu un pas”.

Potrivit informațiilor pe care le-a publicat prin intermediul site-ului de socializare, Cazan, care se recomandă drept un „vânător de recompense”, este un apropiat al lumii interlope, pasionat de motociclete. Acesta s-a afișat public cu membri marcanți ai clanului Cămătarilor, așa cum este temutul

Marian Sîrbu, alias Box, dar și Oane a lui Fulguța, nepotul legendarului interlop al anilor de dinainte de Revoluție, Oane a lui Ciucă.
Surse din anturajul lui Cazan au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că voluntarul Patriarhiei este respectat în lumea interlopă, unde s-ar fi impus, în special, prin forța pumnului. În același timp, pentru o perioadă, bărbatul ar fi lucrat și ca gardă de corp pentru patronul unui cunoscut lanț de restaurante din București.

Acesta este și un motociclist pasionat și este membru al filialei din România a temutei bande Black Seven.

Totuși, conform comentariilor pe care le-a făcut publice, Alexandru Cazan chiar este un om foarte credincios, ba chiar un fanatic. Acesta este un susținător al teoriei potrivit căreia pandemia de coronavirus este o invenție, iar restricțiile impuse credincioșilor, pentru noaptea de Înviere, reprezintă, de fapt „un atac împotriva creștinilor”.

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că parohiile vor întocmi liste cu numele tuturor voluntarilor, care vor fi apoi predate unităților pe poliție de care aparțin, în așa fel în încât, printre acești voluntari, să nu se strecoare răufăcători.