EXCLUSIV. Candidatura anunțată de Clotilde Armand, MĂRUL DISCORDIEI în dreapta politică/ Paleologu: E contraproductivă metoda „vrem candidați unici, dar doar pe ai noștri”

Publicat: 01 03. 2020, 16:26
Theodor Paleologu, ALEXANDRA PA NDREA / MEDIAFAX FOTO

Lansarea candidaturii europarlamentarului USR Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1, girată de conducerea USR în contextul în care PNL, USR, PMP și PLUS discută despre un consens pentru candidați unici la locale, a stârnit nemulțumiri printre politicienii de dreapta.

„Sper ca liderii celor patru partide să dea dovadă de responsabilitate și să renunțe la orice sectarism și tribalism de partid”, a declarat pentru Gandul.ro Theodor Paleologu, fostul candidat la prezidențiale din partea PMP.

Însoţită de preşedintele USR, Dan Barna, şi preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, Clotilde Armand şi-a lansat candidatura duminică, în Piaţa Victoriei, în prezenţa a zeci de susţinători şi membri ai USR.

„Candidaturile la sectoare și listele pentru consilii trebuie discutate de liderii naționali și locali ai PNL, USR, PMP și PLUS. Împreună cu Nicușor Dan, firește. Mi se pare contraproductivă metoda

În acest moment, cele patru partide nu au semnat un protocol pentru stabilirea unor candidați unici la locale, însă acest lucru ar fi de dorit, a mai punctat Teodor Paleologu.

Într-un comentariu live postat vineri pe pagina sa de Facebook, fostul candidat al PMP la alegerile prezidențiale a anunțat că nu va candida la alegerile locale din 2020, dar se va implica activ în constituirea unei mare alianțe de dreapta care să includă și PMP.

„Am candidat la Primăria Sectorului 1 în 2016 și am obținut un rezultat încurajator. Las și pe alții să candideze.

Vreau să mă implic în realizarea unei coaliții largi care să includă și PMP. PMP-ul a avut rezultate foarte bune în București, e vorba atât de scorul meu la prezidențiale cât și de scorul partidului la europarlamentare pe lista condusă de Traian Băsescu.

Mi s-ar părea absurd și total imoral ca acești 10% dintre bucureșteni să fie ignorați.

Pledez, militez cu tărie pentru o coaliție largă PNL, USR, PMP, PLUS. Sper ca până vinerea viitoare acest lucru să se și întâmple.”, a spus Theodor Paleologu.