EXCLUSIV Gândul LIVE | Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni și rudă cu românul ucis în Germania: „O tragedie. Mama lui este sedată!”

Publicat: 21 02. 2020, 13:09
Actualizat: 22 02. 2020, 09:14

This browser does not support the video element.

O echipă Gândul LIVE s-a deplasat, vineri, la Singureni, comuna natală a românului ucis în atentatul din Germania și a stat de vorbă cu primarul Marian Pătuleanu. Edilul este și rudă cu victima, fiind unchiul dinspre mamă al băiatului.

El a explicat ce s-a întâmplat și cum trece familia prin această tragedie: „E o situație de șoc, mama lui e în stare critică, fiind sedată. Nici soțul ei nu poate vorbi cu ea”.

„Băiatul (Vili Viorel Păun, în vârstă de 23 de ani-n.r.) venise de la servicu și a oprit în fața unui chioșc, ca să își ia un suc, iar acel netrebnic, după ce împușcase în interior, a ieșit afară și l-a văzut în mașină și l-a împușcat direct în cap”, a descris edilul momentul tragediei.

Marian Pătuleanu l-a descris pe tânăr, care a fost coleg de școală cu una dintre fiicele sale, ca fiind o persoană extraordinară. „Îl cunosc foarte bine, un copil respectuos, cu bun simț, nu exista persoană pe care să nu o salute. E incredibil, nici nu ne vine să credem”.

Acesta a precizat că Vali plecase de 6 sau 7 ani în Germania, pentru că mama lui suferea de anumite boli și a spus că cel mai bine ar fi să se trateze într-o țară străină. „Din pacate, s-a făcut bine, dar uite ce s-a întâmplat, e o tragedie!”.

El lucra la o firmă de curierat, iar părinții săi la un market. „Erau foarte fericiți că își luaseră materiale de construcții pentru a-și face o casă, dar acum toată liniștea lor s-a dat peste cap”, a completat primarul.

Acesta a precizat că autoritățile locale vor contribui cu o sumă de bani, pentru a ajuta familia, și chiar îi vor construi un cavou. MAE a anunţat că repatrierea tânărului român ucis se va face prin fondul pentru situaţii de urgenţă.

În final, primarul din Singureni a făcut un apel către autoritățile germane să nu mai faciliteze accesul la armament oricărei persoane.

El a avut și un mesaj pentru ministrul desemnat a Muncii, Violeta Alexandru, care se afla în studioul Gândul LIVE, în acel moment. „Sunt foarte mulți plecați de aici în afară. Sute de oameni!”, a spus edilul, sugerând că statul român ar trebui să facă mai mult, pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiți să plece să muncească în străinătate.

FOTO: Giurgiuveanul.ro