• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Atentatul din Germania | Repatrierea tânărului român ucis se va face prin fondul pentru situaţii de urgenţă

Atentatul din Germania | Repatrierea tânărului român ucis se va face prin fondul pentru situaţii de urgenţă

 Repatrierea tânărului de 23 de ani de origine română, care a murit în urma atacului din Hanau, Germania, va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă”, potrivit sursei citate.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi sera, că autorităţile germane au confirmat că un cetăţean român a fost ucis în atacurile din oraşul Hanau din Germania.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri dimineaţa, condoleanţe familiei tânărului român care şi-a pierdut viaţa în urma atacului violent din Hanau, Germania.

„Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris şeful statului, pe pagina sa Twitter.

Tânărul care a murit în Germania era din Giurgiu şi avea 23 de ani. Primarul comunei Singureni susţine că bărbatul, care era din localitate, se afla în Germania de aproximativ opt ani şi a fost împuşcat imediat după ce ieşise de la serviciu.

„Suntem în stare de şoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat şi a împuşcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieşise de la muncă. A oprit să-şi ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din maşină, era cu telefonul la ureche şi nenorocitul când a ieşit de acolo de unde i-a împuşcat pe ceilalţi, a crezut că vorbeşte la telefon, cine ştie… şi l-a împuşcat şi pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinţi. El lucra la o firmă de curierat şi părinţii lucrau la un supermarket. Sunt în stare de şoc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.

Edilul preciza, la momentul declaraţiei, că familia tânărului nu are bani pentru a-i aduce în ţară trupul neînsufleţit.

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”.

FOTO: Facebook.com/paun.niculescu

Inchide