Experții CE apreciază propunerile legate de taxa auto ca fiind în acord cu prevederile UE

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 17 07. 2012, 20:43
Propunerile României privind modificările care vor fi aduse taxei auto au fost apreciate la Bruxelles ca fiind "în acord cu legislația europeană în domeniu", a declarat, miercuri, șeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocănea.

Propunerile României privind modificările care vor fi aduse taxei auto au fost apreciate la Bruxelles ca fiind "în acord cu legislația europeană în domeniu", a declarat, miercuri, șeful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocănea. Oficiali români s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanții Direcției Generale pentru Taxe și Uniune Vamală a Comisiei Europene, pentru discuții pe tema taxei de primă înmatriculare.

"Experții Comisiei Europene au apreciat că propunerile României sunt în acord cu prevederile europene în domeniu. S-a hotărât ca săptămâna viitoare să se definitiveze ultimele detalii, astfel încât până pe 31 ianuarie să poată fi emisă ordonanța de modificare a legislației în domeniu", a spus Ciocănea. El a adăugat că, odată cu adoptarea legislației în forma agreată de Comisia Europeană, sunt toate șansele să se suspende procedura de infrigement.

Surse apropiate discuțiilor au declarat că experții Comisiei Europene au făcut câteva observații legate de procedura de contestare, care ar trebui să fie mai clară, și de o mai bună explicare a grilei de taxare. Ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, a declarat, luni, că autoritățile române și oficialii Comisiei Europene vor finaliza, până săptămâna viitoare, discuțiile privind taxa auto, ulterior urmând să fie stabilit nivelul final al acesteia și să fie elaborat proiectul de act normativ.

Vosganian a precizat că încasările din taxa auto vor fi administrate de Ministerul Mediului.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro