Experții veterinari ruși confirmă prezența virusului aviar H5N1 în regiunea Krasnodar

Publicat: 15 02. 2012, 10:23
Actualizat: 21 05. 2012, 03:25
Autoritățile veterinare ruse au confirmat marți prezența virusului H5N1 al gripei aviare la ferma din regiunea Krasnodar (sud), unde au murit 410 păsări, acesta fiind cel de-al treilea focar depistat în cursul anului 2007.

Autoritățile veterinare ruse au confirmat marți prezența virusului H5N1 al gripei aviare la ferma din regiunea Krasnodar (sud), unde au murit 410 păsări, acesta fiind cel de-al treilea focar depistat în cursul anului 2007, relatează Reuters.

Alte 414 păsări din aceeași fermă au fost sacrificate, iar autoritățile locale au introdus măsuri de carantină, potrivit Rosselkhoznadzor, autoritatea care reglementează activitatea din domeniul sanitar-veterinar.

 "Problema este destul de serioasă încât să adoptăm măsuri stricte, inclusiv instituirea carantinei, pentru a ne asigura că boala nu se extinde", a declarat Aleksei Aelkseienko, purtătorul de cuvânt al Rosselkhoznadzor.

"În prezent are loc o anchetă pentru a identifica sursa infecției", a adăugat el.

Testele efectuate în laboratoarele regionale au confirmat că virusul înalt patogen H5N1 este responsabil de moartea păsărilor de la ferma din Lebiazie-Cepiginskoie, în aceeași regiune unde virusul a fost depistat și în ianuarie.

Cel de-al doilea focar din Rusia a fost depistat în februarie 2007 în câteva orașe situate în jurul Moscovei.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro

Â