Explozie la Cluj-Napoca. Două persoane au fost rănite, iar o casă a fost distrusă

Publicat: 24 08. 2013, 14:05
Actualizat: 30 03. 2019, 00:03

Două persoane au fost rănite, în urma unei explozii produse, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o casă din Cluj-Napoca, imobilul fiind grav avariat din cauza deflagrației, iar locatarii din zonă spun că acolo avuseseră loc lucrări la rețeaua de gaz și că furnizarea gazului fusese oprită vineri.

Explozia, care a fost urmată de un incendiu puternic, s-a produs în jurul orei 02.00, pe strada Ospătăriei din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, în urma deflagrației două persoane au suferit arsuri pe față, pe mâini și pe picioare, fiind transportate la spital.

De asemenea, în urma deflagrației casa a fost distrusă aproape în totalitate.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, SMURD, jandarmi, polițiști, dar și echipe de la E.On Gaz și o echipă de criminaliști, care investighează cauzele exploziei, zona fiind închisă. Echipele E.On Gaz au întrerupt alimentarea cu gaz pe stradă și, de asemenea, a fost oprită furnizarea energiei electrice.

Vecinii spun că victimele exploziei sunt soț și soție, cu vârste în jur de 50 de ani. Aceștia au adăugat că vineri pe strada respectivă o echipă a companiei de gaz a făcut lucrări la rețeaua de gaz și că alimentarea cu gaz fusese sistată între orele 9.00 și 18.00.

„Toată lumea dormea, la ora 2.00 a explodat casa, este distrusă. Au fost tot felul de complicații la lucrarea celor de la gaz, astăzi ne-au anunțat să închidem geamurile că se lucrează la gaz. Nu vrem să arătăm cu degetul, că azi lucrau și azi s-a produs explozia, poate a fost o acumulare de gaz mai demult. Explozia a avut loc chiar la stradă, la cum arată casa”, a spus un vecin.