Explozie puternică într-un bloc de locuințe

Publicat: 04 02. 2015, 17:09
Actualizat: 19 02. 2015, 20:18

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, deflagrația a avut loc într-un apartament cu trei camere situat la parterul unui bloc de pe strada Milcov, chiar în apropierea unității băcăuane de pompieri, fără însă a fi urmată de incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma suflului puternic al exploziei, toate geamurile locuinței și ușa de la bucătărie, unde a avut loc deflagrația, au fost distruse, iar proprietarul apartamentului, un tânăr de 32 de ani, care în acel moment se afla în baie, a suferit un atac de panică.

În consecință, cei care au sunat la numărul de urgență 112 au fost vecinii bărbatului, în zonă fiind trimise o autospecială cu apă și spumă, precum și un echipaj SMURD.

„Proprietarul apartamentului a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, refuzând însă transportarea la spital. Deflagrația s-a produs în bucătăria locuinței, acolo unde se afla și centrala termică, și a avut drept cauză acumularea de gaze sau răbufnirea rețelei de gaze, urmând ca acest aspect să se stabilească în urma unei anchete”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Reprezentanții companiei de electricitate și gaze, împreună cu inspectori ai Inspectoratului de Stat în Construcții Bacău și polițiști criminaliști, s-au deplasat la locul exploziei în vederea desfășurării cercetărilor în acest caz.